Onderwerpen vergadering WAR-CG

De Wetenschappelijke Adviesraad (WAR) heeft verschillende werkcommissies, die ieder bepaalde onderwerpen behandelen. Per vergadering behandelt de commissie een aantal onderwerpen. Tijdens de vergadering van de WAR Commissie Geneesmiddelen (CG) van 16 spetember 2024 komen de onderwerpen aan bod die op deze pagina staan.

Onderwerpen vergadering 16 september 2024

De volgende onderwerpen worden besproken:

Herbeoordeling PARP-remmers, voor de behandeling van 4 typen kanker. Dit is de eerste bespreking.

Beoordeling van het medicijn atogepant (Aquipta®), voor de behandeling van migraine. Dit is de tweede bespreking.

Beoordeling van het 9vHPV-vaccin (Gardasil®), voor de behandeling van kanker door het HPV-virus. Dit is de tweede bespreking.

Beoordeling van het medicijn olaparib (Lynparza®), voor de behandeling van uitgezaaide prostaatkanker. Dit is de tweede bespreking.

Beoordeling van het medcijn avapritinib (Ayvakyt®), voor de behandeling van een zeldzame bloedziekte. Dit is de eerste bespreking.

Beoordeling van het medcijn brexucabtagene-autoleucel (Tecartus®), voor de behandeling van acute lymfoblastische leukemie. Dit is de tweede bespreking.

Beoordeling van het medicijn cannabidiol (Epidyolex®), voor de behandeling van de ziekte van Bourneville-Pringle. Dit is de eerste bespreking.

Beoodeling van het medicijn epcoritamab (Tepkinly®), voor de behandeling van lymfeklierkanker. Dit is de eerste bespreking.