Zorginstituut neemt diabeteszorg onder de loep

Zorginstituut Nederland start met in het beeld brengen van actuele knelpunten bij diabeteszorg. Met de nieuwe website www.pakketscan.nl vergelijkt het Zorginstituut met behulp van patiënten en professionals de gevraagde, aangeboden en verzekerde zorg rondom diabetes. De Pakketscan, die vanaf nu online is, is er voor iedereen die zorgervaringen wil delen, met als doel om de zorg verder te verbeteren. De zorg voor diabetespatiënten is als eerste aan de beurt.

Meepraten op Pakketscan over diabetes

De website Pakketscan moet in beeld brengen waar knelpunten en mogelijkheden voor verbetering liggen van zowel de kwaliteit van de zorg als voor het basispakket. Het Zorginstituut nodigt patiënten, zorgverleners en zorgverzekeraars daarom uit om om op het forum van de site mee te praten over diabetes. Pakketscan diabetes presenteert verschillende zorgkwesties rond deze chronische ziekte. Hiervoor heeft het Zorginstituut breed informatie verzameld over de zorg voor diabetes, met als bron richtlijnen, artikelen en onderzoeksrapporten, congressen en media. Onderwerpen die veel aan bod kwamen, zijn op de website samengevat in zogenaamde zorgkwesties.

Meedoen op Pakketscan

Diabetespatiënten, hun ouders of verzorgers, diabeteszorgverleners, of bijvoorbeeld inkopers van diabeteszorg bij een zorgverzekeraar kunnen hun ervaringen, visies of ideeën delen. Ook kan op de website gereageerd worden op de bijdragen van andere deelnemers.

Zorginstituut Nederland analyseert en verwerkt alle reacties. De zorgkwesties worden naar aanleiding van de reacties herschreven en aangevuld. Met de inbreng van betrokkenen creëert het Zorginstituut zo gezamenlijk een overzicht van de zorg voor diabetes in de praktijk.