19 september Conferentie ‘Samen beslissen met kinderen’

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie NEMO Science Museum

Oosterdok 2
1011 VX  Amsterdam

Op donderdag 19 september 2024 organiseert Zorginstituut Nederland de conferentie 'Samen beslissen met kinderen'.

Kind écht centraal

Bij de invulling van zorg voor kinderen is het belangrijk om met hen in gesprek te gaan én echt te horen welke wensen ze hebben en wat zij belangrijk vinden. Door samen te beslissen, komen ze samen met hun zorgverlener tot passende persoonsgerichte zorg.

Maar wat is er nodig om als kind, zorgverlener én ouder samen beslissingen te nemen? En welke informatie en tools kun je hiervoor gebruiken? U hoort het allemaal tijdens onze conferentie met gespreksleider Sascha van der Velden én kinderdagvoorzitter Bram Grandiek.

Programma en sprekers

  • Margrite Kalverboer, Kinderombudsvrouw en afzender van het rapport ‘Mijn zorg Mijn zaak’ met een boodschap over het recht van kinderen om écht betrokken te worden bij beslissingen over hun zorg.
  • Trudy van der Weijden, hoogleraar implementatie van richtlijnen en samen beslissen in de geneeskunde’, neemt ons mee in de belangen van wensen en doelen van kinderen voor passende beslissingen.
  • Projectleiders uit de jaargang ‘Samen Beslissen met kinderen’ delen hun ervaringen over het belang van een cultuurverandering, de (on)mogelijkheid van samen beslissen.
  • Een parallelprogramma voor kinderen om op creatieve wijze vast te leggen aan welke kaders het écht betrekken van kinderen moet voldoen.
  • Een groepsdiscussie waarin de aanwezigen waaronder kinderen, zorgverleners uit de 1e en 2e lijn en projectleiders reflecteren op de ervaringen en geleerde lessen uit de projecten over samen beslissen met kinderen.

Tot besluit van deze inspirerende dag sluiten we af met een gezellige netwerkborrel om na te praten en ideeën uit te wisselen.

Voor wie is deze conferentie?

We organiseren deze conferentie voor overheidspartijen, zorgprofessionals uit de eerste en tweede lijn, bestuurders, adviseurs, zorgverzekeraars én vooral voor kinderen en hun ouders.

 Direct na registratie ontvangt u per e-mail een bevestiging. We kijken ernaar uit iedereen op 19 september 2024 te ontmoeten!

Vragen en informatie

Hebt u vragen over de conferentie? Neem dan per e-mail contact met ons op via samenbeslissen2022@zinl.nl.

Deze conferentie komt voort uit de subsidieregeling ‘Leren gebruiken van uitkomstinformatie voor Samen beslissen’. Het Zorginstituut voert deze regeling uit onder mandaat van het ministerie van VWS.